Vi er på rødt nivå

I dag har vi sendt ut to meldinger til foresatte i transponder. Vi ber alle om å lese disse. Her står det blant annet en melding i fra kommunen:

Alle grunnskoler i Sandnes kommune er på rødt nivå fra mandag 4. januar. Regjeringen har i kveld innført nye nasjonale smitteverntiltak. Alle ungdomsskoler er på rødt nivå. På grunn av stort smittetrykk i regionen har kommuneoverlegen bestemt at også alle barneskoler i Sandnes skal drives på rødt nivå. Alle skolene har sin egen beredskapsplan for drift på rødt nivå. Dette gjelder i første omgang frem til 18. januar 2021.

På Høyland betyr dette at noen klasser vil bli delt i to rom. Det betyr også at språk og valgfag og enkelte praktisk-estetiske fag blir gjennomført på elevenes hjemmerom. Kroppsøving blir gjennomført uten kontakt og dusjing. Fint hvis elevene har med både ute – og innetøy i kroppsøving.

Den viktigste beskyttelsen mot smitte er avstand. Vi ber derfor alle elever innstendig om å respektere dette og holde avstand til medelever og ansatte. I tillegg fortsetter vi med å vaske/sprite hender og vaske overflater ofte. Vi ber også alle om å følge myndighetenes regler for karantene og at alle med luftveissymptomer holder seg hjemme.

Det er nå påbudt med munnbind på offentlig transport og alle som har krav på skyss kan komme i resepsjonen og få utdelt munnbind i morgen.

Her er lenke til FHI sine sider om karantene og isolering:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/karantene-og-isolering/?term=&h=1

Billede af P Tate fra Pixabay