Inkluderingsuke på Høyland

I år er det 20 år siden Benjamin Hermansen ble drept på Holmlia i Oslo. Den 26. januar 2001 ble han stukket ned av to unge menn. I rettssaken kom det frem at det var hudfargen til Benjamin som var årsaken til at han ble angrepet. Fra 2002 har Benjaminprisen blitt delt ut til skoler som har arbeidet mot diskriminering og rasisme. Høyland ungdomsskole fikk denne prisen i 2017. For mange i Norge har Benjamin blitt et symbol for kampen for inkludering og mot diskriminering og rasisme. 

Alle klassene på skolen vil i løpet av neste uke ha fokus på inkludering, diskriminering og rasisme gjennom ulike aktiviteter og opplegg. 

Vil du vite mer om Benjaminprisen og skolene som har vunnet prisen kan du lese mer her: https://benjaminprisen.no/wp-content/uploads/16-%C3%A5r-med-Benjaminprisen_webutgave.pdf