Uthenting av data

Når du slutter på Høyland, har du mulighet til å hente ut data og ta de med deg videre.

Er iPad’n din slettet, vil du kun miste filer som kun er lagret på denne. Dette kan være Microsoft Office-dokumenter, Apple iWork-dokumenter eller f.eks. bilder. Før du sletter iPad’n, er det lurt å gå inn i Microsoft Office og Apple-programmer og kopiere filene dine til “skyen”. Microsoft bruke OneDrive og Apple bruker iCloud. På iPad’n går du til iCloud-innstillingene og skrur på synkronisering av bilder.

Google: Bruk en nettleser (Safari eller en annen) og gå til: https://takeout.google.com/
Trykk på ikonet øverst til høyre, for å sjekke at du er logget inn med @sandnesskolen.no
Hvis du er logget inn med en annen konto, trykk på ikonet øverst til høyre og velg “Logg ut”. Etterpå logger du inn igjen med @sandnesskolen-kontoen din.

https://takeout.google.com/ kan du la alle markeringer stå på og trykke på “NESTE” nederst på siden. På neste side bør du la filtype stå som .zip. Nederst velger du leveringsmåte. Velger du “Send nedlastingslink via e-post”, vil du motta en epost på @sandnesskolen.no-eposten din med en link i. Bruk en datamaskin hjemme og gå inn på https://www.gmail.com/ med @sandnesskolen-kontoen din og trykk på linken i eposten. Du vil nå få lastet ned en .zip-fil med alle dataene dine i.

For å bruke disse, må du pakke ut .zip-filen (dobbelklikk på den) og ha en privat Google-konto du laster filene opp på. Last de gjerne direkte opp på din private Google Disk via https://drive.google.com/drive/my-drive
Husk å sjekke øverst til høyre at du er logget inn med din private Google-konto.

Mircosoft Office-filer henter du med en nettleser på en privat datamaskin fra https://onedrive.live.com/about/nb-no/
Trykk på “Logg på” oppe i høyre hjørne og logg deg inn med @sandnes.kommune.no-kontoen din. Du markerer filene og mappene du vil ha, til venstre for navnet, og trykker på “Download” øverst for å laste de ned.

Apple-dokumenter henter du med en nettleser på en privat datamaskin fra https://www.icloud.com/
Disse haster det ikke å hente, siden dette er din private konto som ikke tilhører Sandnes kommune.